Synlig Vinter 2017/2018

Synlig Vinter 2017/2018

Danlyx sætter igen i år fokus på sikkerhed, og har i den anledning samlet vores bedste tilbud i årets tilbudsavis!

Kender du reglerne for din sikkerhed på arbejdspladsen? Kan du finde rundt i alle certificeringerne og klassifikationerne? Det kan vi. Dagene bliver langsomt kortere og mørkere, men det betyder ikke at du kan slække på din sikkerhed. High Visibility sikkerhedstøj er nødvendig, selv i dagstimerne. 

Nederst på siden finder du en nyttig vejledning over hvilke værnemidler du skal bruge for altid at være synlig - uanset hvad du laver. Brug desuden vores filter ude til højre for at finde den klassifikation du leder efter.

 

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT SE VORES NYE TILBUDSAVIS

Synlig Vinter avis

15 vare(r)

pr. side

15 vare(r)

pr. side

Det er ifølge arbejdstilsynet en arbejdsgivers pligt at stille korrekt reflekstøj, eller advarselsbeklædning, til rådighed for ansatte, der udfører arbejde i trafikken som fx vejarbejdede, redningsarbejde, aflæsning af gods og afhentning af dagrenovation. På denne side finder du en forståelig vejledning i hvilken sikkerhedsbeklædning der er den helt rigtige for dig og dine medarbejdere. 

Hvad er HI-VIS?  

Reflekstøj, eller High Visibility tøj, er et personligt værnemiddel, der er lavet af et stærkt farvet materiale i fluorescerende gul, orange eller rød, samt af et materiale, som reflekterer lys fra fx billygter. 

Reflekstøj er inddelt i tre klasser afhængigt af, hvor meget farvet materiale og refleksmateriale tøjet er lavet af. Klasse 1-reflekstøj har den laveste synlighed, og klasse 3-reflekstøj har den højeste synlighed. 

 

Eksempel på sikkerhedsklassifikationer

Fælles krav til de tre klasser af reflekstøj er: 

  • At tøjet er synligt både om dagen og om natten.
  • At tøjet er synligt fra alle sider.
  • At reflekserne er placeret på tøjet på en sådan måde, at de fremhæver personens omrids, så føreren af et køretøj umiddelbart registrerer, at der står et menneske og ikke fx et vejskilt.

 

Klasse 3-reflekstøj skal dække overkroppen og desuden have ærmer og/eller lange bukser med refleksbånd.

Valg af reflekstøj

Valg af korrekt reflekstøj afhænger af en samlet risikovurdering som din arbejdsgiver, i samarbejde med arbejdstilsynet, skal udføre.

Første skridt er at vurdere den omgivende trafiks hastighed: Jo hurtigere trafikken kører, desto højere klasse af reflekstøj. Derefter vurderes de forværrende faktorer i den konkrete situation for at afgøre, om den valgte klasse er tilstrækkelig, eller om en højere klasse er nødvendig. Endelig vurderes, om der er andre forhold, der skal tages højde for ved valg af reflekstøj. 

Valg af reflekstøj ud fra trafikkens hastighed: 

  • Klasse 1-reflekstøj – eller højere klasse – vælges, hvis den omgivende trafik kører ca. 30 km/t eller derunder.
  • Klasse 2-reflekstøj – eller højere klasse – vælges, hvis den omgivende trafik kører mellem ca. 30 og ca. 60 km/t
  • Klasse 3-reflekstøj vælges, hvis den omgivende trafik kører over ca. 60 km/t.


Eksempler på forværrende faktorer:
Dårlige kørselsforhold/sigtbarhed for føreren på grund af sne, isslag, mørke, stærkt modlys, tåge, regn eller mangel på gadebelysning.
Tæt trafik.

Arbejdsgiveren skal endvidere ved valg af reflekstøj: 

  • Vurdere, om reflekstøjet skal beskytte imod andre farer som fx ild, gnister, kulde eller skæreskader. Forhandleren af reflekstøjet kan oplyse om, hvilket reflekstøj der er egnet til at imødekomme sådanne ekstra beskyttelsesbehov.
  • Sørge for, at reflekstøjet passer til den ansatte. Det opnås fx ved, at den ansatte kan vælge mellem forskellige størrelser og design – fx mellem heldragt eller bukser + jakke/vest. Det er også vigtigt, at reflekstøjet er komfortabelt.
  • Sørge for, at reflekstøjet passer til det arbejde, der skal udføres. Det er også vigtigt, at tøjet er tilstrækkeligt robust til, at det kan vaskes/rengøres med passende mellem-rum.
Tryk og Broderi 

Certificeringens regler om arealet af fluorescerende materiale og reflekser kan begrænse muligheden for profilering med din virksomheds logo. Vores mange års erfaring i broderi og tekstiltryk på sikkerhedstøj giver dog muligheden for at finde en løsning som hverken komprimere din virksomheds profilering eller dine medarbejderes sikkerhed. Du kan læse mere om vores tryk og broderi afdeling her

Når jeres logo skal placere på sikkerhedstøjet er der nogle hensyn som altid skal tage for ikke at gå på kompromis med sikkerheden. Arbejdstilsynet har regler for hvor meget af det fluorescerende materiale som må dækkes ved tryk eller broderi, så for at overholde disse arealkrav kan det i visse tilfælde være nødvendigt at logoet placeres på kontrastmaterialet - altså det ikke-fluorescerende materiale.

Vi vil meget gerne hjælpe jer med at navigere alle disse regler for at I på bedste vis kan overholde de gældende sikkerhedskrav. Kontakt os her eller på tlf. 44 44 04 02 for mere information.  

 *Alle oplysninger er hentet fra arbejdstilsynets hjemmeside